Na 78 fotografskih ploča inspirativna slikovna biografija Majke Terezije prati njezin život od djetinjstva i odrastanja u Makedoniji, osnivanja nove redovničke zajednice, pa do proglašenja svetom. Prikazane su fotografije i dokumenti iz arhiva Misionarki ljubavi koji otkrivaju njezinu duhovnost, kao i snažnu povezanost Zagreba i Majke Terezije, pa će se tako moći vidjeti njezinom rukom napisani vječni zavjeti, njezin molitvenik, fotografije obitelji Bojaxhiu, ali i saznati drugi detalji koji će osvijetliti život nobelovke

U Zagreb je uoči njezinog proglašenja svetom postavljena velika svjetska putujuća izložba fotografija ”Majka Terezija: Život, duhovnost i poruka’. 
Na 78 fotografskih ploča inspirativna slikovna biografija Majke Terezije prati njezin život od djetinjstva i odrastanja u Makedoniji, osnivanja nove redovničke zajednice, pa do proglašenja svetom. Prikazane su fotografije i dokumenti iz arhiva Misionarki ljubavi koji otkrivaju njezinu duhovnost, kao i snažnu povezanost Zagreba i Majke Terezije, pa će se tako moći vidjeti njezinom rukom napisani vječni zavjeti, njezin molitvenik, fotografije obitelji Bojaxhiu, ali i saznati drugi detalji koji će osvijetliti život nobelovke.

– Majka Terezija proglašena je počasnom građankom Zagreba 1990. godine, a ovim paralelnim otvaranjem izložbe u Zagrebu i Rimu želimo pokazati svijetu da je ona u hrvatsku metropolu dolazila i prije nego u neke druge dijelove svijeta koji su danas ispred nas – istaknuo je fotograf Zvonimir Atletić iz Hrvatskog fotografskog centra koji je sa stručne strane oblikovao zagrebačku izložbu ”Majka Terezija: Život, duhovnost i poruka” koja ostaje otvorena do 18. rujna.
(laudato.hr)