Proizvođači, njih 53, s Hvara, Brača, Visa, Dugog otoka, Ugljana, Murtera, Kornata, Pašmana, Prvića, Žirja, Krka, Cresa, Raba, Paga, Korčule, Lastova, Šolte i Pelješca na glavnom će se trgu zadržati sve do Badnjaka

Još jedan božićni sajam u sklopu adventa u Zagrebu otvoren je jučer na Trgu bana Jelačića. Okuplja proizvođače s jadranskih otoka, organizira ga Ministarstvo regionalnog razvoja a nazvali su ga sajam Hrvatskog otočnog proizvoda. Otvorio ga je ministar Branko Grčić, koji je istaknuo da su do sada 182 otočna proizvođača dobila tu oznaku kvalitete za 517 proizvoda i proizvodnih linija.
Proizvođači, njih 53, s Hvara, Brača, Visa, Dugog otoka, Ugljana, Murtera, Kornata, Pašmana, Prvića, Žirja, Krka, Cresa, Raba, Paga, Korčule, Lastova, Šolte i Pelješca na glavnom će se trgu zadržati sve do Badnjaka. Posjetitelji će moći razgledati i kupovati maslinova ulja, sireve, mariniranu ribu, vina, rakije i likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku i suvenire od kamena… Jedan od izlagača je i Daniel Kaloćira s Raba, registrirani spužvar. Posjetitelji su se okupili i oko štanda s prirodnom kozmetikom obrta Poje s Visa, koji prave kreme i ulja s vlastito uzgojenom aloe verom organske proizvodnje.
(Večernji.hr)