Načelnik Rudi Berlaković nagradu je predao prvomu nositelju, i to mladomu kuglaču Martinu Janiću iz Maloga Borištofa. Nagrada se sastoji od povelje i skulpture koja predstavlja ovna. Načinila ju je umjetnica Katrin Arnetzeder iz Dolnje Pulje

Općina Veliki Borištof je 29. prosinca po prvi put dodijelila nagradu „Baran“. Načelnik Rudi Berlaković ju je predao prvomu nositelju, i to mladomu kuglaču Martinu Janiću iz Maloga Borištofa. Nagrada se sastoji od povelje i skulpture koja predstavlja ovna. Načinila ju je umjetnica Katrin Arnetzeder iz Dolnje Pulje.
Martin Janić je dvostruki svjetski viceprvak kuglača mlađih od 18 godina. Godine 2015. je s austrijskom reprezentacijom u Njemačkoj osvojio treće mjesto a postao je i austrijski prvak. Uz sve to je s odličnim uspjehom završio i maturu, naglasio je načelnik Velikoga Borištofa, Rudi Berlaković.
Martin Janić (18) član je kuglačkog društva SKC Mali Borištof kao i Gradišćanskoga saveza sportskih kuglača. U svibnju Janić namjerava sudjelovati na SP kuglača u Novigradu u Hrvatskoj.
(Hrvatska redakcija ORF-a)