Bal u organizaciji Hrvatsko-austrijske kulturne zajednice održan je već tradicionalnim redoslijedom događanja, s izvođenjem himni – hrvatske, austrijske i europske, te Radetzky maršem uz ulazak Purgara, pa zatim menueta koji su i ove godine otplesali polaznici Studija baroknog plesa DND- Varaždin

Unatoč snježnim nepogodama Varaždinci i njihovi gosti iz Austrije, zaljubljenici u ples i takav način društvenog okupljanja otplesali su 7. veljače zajedno svoj 21. Sjajni bal.
Sjajni bal grada Varaždina u organizaciji Hrvatsko-austrijske kulturne zajednice održan je KD dvorani HNK u Varaždinu već tradicionalnim redoslijedom događanja, s izvođenjem himni – hrvatske, austrijske i europske, te Radetzky maršem uz ulazak Purgara, pa zatim menueta koji su i ove godine otplesali polaznici Studija baroknog plesa DND- Varaždin. No ove godine Sjajni bal dobio je i dva noviteta: praizvedbu “Sjajnog valcera”, kompozitora Davora Bobića te Sjajni jazz bar restoran Zlatne gorice uz nastup pjevačice i jazz glazbenika Leile Kaplovitz i Joa Kaplovitza.
Gosti na Sjajnom balu plesali su uz svirku Big Banda Gleichenberg sa solisticom Ulrike Tropper te Varaždinskog komornoga orkestra sa vokalnom solisticom Ivanom Lazar. U popratnom plesnom dijelu bala nastupili su baletani Edina Plićanić i George Stanciu, solisti baleta HNK iz Zagreba, te Iva Risek i Vedran Sraga, prvaci Hrvatske u latinoameričkim plesovima, a goste je svojim nastupom oduševila i plesna skupina Podkalnički plemenitaši, pod koreografskim stručnim vodstvom Vlaste Rittig.
Balski Šampanj bar držao je restoran Zlatne gorice dok je specijalitete za balsku večeru pripremio vrhunski kulinarski tim šefa kuhinje hotela Turist poznatog zlatnog kuhara Damira Crlenog, a i ove godine goste je razveselila i tombola. Bal su organizirali Ingeborg Jurić, Mirjana Dučakijević, Nladen Mazur i Dubravko Martinez, uz podršku Dražena Dretara kao šefa protokola. Voditelji su bili Dražen Sirišćević i Silvija Buczolich (Mjenovo), a plesni red kreirao je Živko Skuhala, akademski slikar iz Varaždina.

Pogledajte foto galeriju (varazdinske-vijesti.hr) i (hrvatskenovine.at)