Predsjednik SHDS-a Đanino Kutnjak izvijestio je Predstojnicu kako je, u suradnji s profesorom hrvatskog jezika Mariom Malkočem, izdana prva radna bilježnica za učenje hrvatskog jezika u Sloveniji. Najavio je 4. Sabor hrvatske kulture u Sloveniji koji će se održati 12. rujna u Škofjoj Loki. Osim toga planira organizirati i školu za učitelje hrvatskog folklora te izdati zbornik o Hrvatima u Sloveniji

Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Daria Krstičević održala je 30. lipnja sastanak s izaslanstvom Saveza hrvatskih društava u Sloveniji (SHDS) koje je predvodio Đanino Kutnjak, predsjednik SHDS-a.
Teme sastanka bile su pružanje potpore RH hrvatskoj zajednici u Sloveniji na njezinom putu ka priznanju statusa nacionalne manjine, priprema i provođenje projekata i programa hrvatskih društava unutar SHDS-a te program rada SHDS-a.
Predsjednik SHDS-a je izvijestio kako je, u suradnji s profesorom hrvatskog jezika Mariom Malkočem, izdana prva radna bilježnica za učenje hrvatskog jezika u Sloveniji. Najavio je 4. Sabor hrvatske kulture u Sloveniji koji će se održati 12. rujna u Škofjoj Loki. Osim toga planira organizirati i školu za učitelje hrvatskog folklora te izdati zbornik o Hrvatima u Sloveniji.
Sastanku su nazočili i potpredsjednici SHDS-a Mijo Stanko i Vladimir Pobežina, te tajnica Maja Milas.
(www.hrvatiizvanrh.hr)