Organizator večeri bilo je HNV CG, a na prezentaciji su govorili glavni i odgovorni urednik „Nove misli” Mirko Sebić, član UO HGD-a i uredništva „Hrvatskoga glasnika” Tripo Schubert i član Savjeta agencije za elektoničke medije CG Budimir Damjanović. U ime organizatora brojne goste pozdravio je predsjednik Zvonimir Deković

U Galeriji ljetnikovca Buća čitalačkoj publici u Tivtu prošlog tjedna su predstavljeni „Nova misao”, časopis za suvremenu kulturu Vojvodine i „Hrvatski glasnik”. Tom prigodom otvorena je zanimljiva izložba naslovnih stranica “Nove misli”. Na prezentaciji su govorili glavni i odgovorni urednik „Nove misli” Mirko Sebić, član Upravnog odbora HGD-a i uredništva „Hrvatskoga glasnika” Tripo Schubert i član Savjeta agencije za elektoničke medije CG Budimir Damjanović. U ime organizatora brojne goste pozdravio je Zvonimir Deković, predsjednik HNV CG.
Prvi broj tada jedinog glasila Hrvata u Crnoj Gori, i to na književnom hrvatskom jeziku, pod nazivom “Hrvatski glasnik” izašao je iz tiska u siječnju 2003. godine, i bio je promoviran upravo u Tivtu. Uredništvo časopisa je uređivačku politiku koncipiralo poštujući načela nacionalne, kulturne, duhovne i vjerske snošljivosti, nastojeći da Glasilo bude informativno, koje će unaprjeđivati odnose među narodima i narodnostima u Crnoj Gori, i raditi na jačanju veza između Crne Gore i Republike Hrvatske. Ono je trebalo postati informator hrvatskoj zajednici i ostalim subjektima u Crnoj Gori, Republici Hrvatskoj i drugim državama, o događajima u Crnoj Gori, a posebno koji se odnose na život Hrvata.
Među brojnim uzvanicima bili su i konzul RH Hrvoje Vuković i direktor Fonda za zaštitu i očuvanje manjina CG Safet Kurtagić. Organizator večeri bilo je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, uz pokroviteljstvo Centra za kulturu Tivat. U glazbenom dijelu programa nastupila je mješovita klapa „Veterani vazda mladi”.

Opširnije