Promocija romana održana je u prepunoj dvorani Muzičke škole u organizaciji Makedonsko –hrvatskog društva u Tetovu

Predstavljanje knjige Don Juanova velika ljubav i mali balkanski rat hrvatskoga književnika Ludwiga Bauera održana je 8. lipnja u organizaciji Makedonsko –hrvatskog društva u Tetovu. Knjigu su promovirali prof. hrvatskoga jezika Josip Vujinović, književnica Slavica Dabevska Kirovska i pjesnikinja Ljerka Toth Naumova.
Promocija romana održana je u prepunoj dvorani Muzičke škole u Tetovu. Bila je to jedna od brojnih realiziranih aktivnosti 150 članova Makedonsko-hrvatskog društva u cilju očuvanja, njegovanja, razvijanja i promoviranja hrvatskog identiteta, od kojih je najznačajnije učenje hrvatskog jezika za djecu u sustavu dopunske škole hrvatskog jezika.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Društva Goran Vidaček i tom prigodom pročitao brzojav autora. Biografskim natuknicama o književniku Baueru svoje je izlaganje započela pjesnikinja Naumova. Profesor Josip Vujinović , koji u Makedoniji vodi dopunsku nastavu hrvatskoga jezika, osvrnuo se na njegova prozna djela i recentni roman. Slavica Dabevska Kirovska, članica Društva pisaca Makedonije govorila je o okosnici priče romana i glavnim likovima te rasapu obitelji uzrokovanom društveno -povijesnim previranjima.
Roman je na makedonski jezik preveo Nenad Batkoski, a izdan je u nakladi „Bata presa“ iz Skopja. Predsjednik Goran Vidaček uručio je zahvalnice promotorima knjige. Promociji je nazočio veliki broj ljubitelja pisane riječi, književnici, gosti iz Skopja, predstavnici medija i televizije, učenici koji pohađaju nastavu hrvatskoga jezika u Tetovu, kao i članovi Makedonsko-hrvatskoga društva.
Projekt je financiran sredstvima iz Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Tekst: Ljerka Toth Naumova; Fotografije: Makedonsko- hrvatsko društvo Tetovo