Tijekom četverodnevnog programa mladi pripadnici hrvatskih zajednica iz Srbije, Mađarske, Rumunjske, Crne Gore, Italije i Gradišća upoznat će se s poviješću i kulturom Hrvata u Vojvodini, problemima političkog organiziranja manjina, izazovima manjinskog informiranja, integracije i manjinskog političkog aktivizma

U petak, 13. listopada će u Tavankutu kraj Subotice, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Hrvatskog nacionalnog vijeća Srbije, započeti prvi Forum mladih pripadnika hrvatskih manjina.
Tijekom četverodnevnog programa mladi pripadnici hrvatskih zajednica iz Srbije, Mađarske, Rumunjske, Crne Gore, Italije i Gradišća upoznat će se s poviješću i kulturom Hrvata u Vojvodini, problemima političkog organiziranja manjina, izazovima manjinskog informiranja, integracije i manjinskog političkog aktivizma.
Na posebnim panelima izmijenit će iskustva vezana za djelovanja mladih u njihovim manjinskim zajednicama. Kruna Foruma bit će posjet sudionika važnim kulturnim spomenicima Hrvata u Vojvodini – franjevačkom samostanu u Baču i rodnoj kući bana Jelačića u Petrovaradinu.

Tekst: Marin Knezović