U Naselju Kardinal Alojzije Stepinac u St. John’s Parku održana je proslava Stepinčeva. Tog dana služena je sveta misa u crkvi Sv. Nikole Tavelića koju je predvodio fra Smiljan Birišić. Prisutne su pozdravili i Mile Bogović, predsjednik Odbora Naselja, a u ime gk RH biranim riječima obratila se konzulica Jasna Vitas Rubi

U nedjelju, 7. veljače pri Naselju Kardinal Alojzije Stepinaca u St. John’s Parku održana je proslava Stepinčeva. Tog dana služena je sveta misa u crkvi Sv. Nikole Tavelića koju je predvodio fra Smiljan Birišić, a zatim je nakon procesije obavljena molitva ispred spomenika Blaženika i upaljene su svijeće. Uslijedio je zajednički ručak uzvanika – predstavnika hrvatskih klubova, ustanova i svih koji su na bilo koji način do sada pomogli Naselju kroz njegovih 30 godina uspješnog rada i u kojem su mnogi stari našli svoj dom.

U društvenoj dvorani Naselja pozdravnu riječ okupljenima uputio je njegov ravnatelj Mato Smolčić. Domaćini su podijelili pohvalnice, najprije osobama -volonterima koje su u njemu provele radno 10 i vise godina, kao i osoblju. Na prigodnoj ceremoniji uručen je ček Naselja u visini od 6.650 AUD u vidu Australia Day Apeala 2016. službenici Odbora za proučavanje raka / Cancer Council of NSW / Christal Huynh, koja se toplo zahvalila na daru.
Prisutne su pozdravili i Mile Bogović, predsjednik Odbora Naselja, a u ime gk RH biranim riječima obratila se konzulica Jasna Vitas Rubi. Uslijedio je bogato pripremljen besplatni ručak za prisutne u znak zahvalnosti za dugogodišnju suradnju. Za 30 godina plodnog rada priprema se velika svečanost na koju će, kako su nam rekli, biti pozvani i gosti iz Hrvatske.
U dvorištu crkve Sv. Nikole Tavelića slavlje je nastavljeno tradicionalnim svehrvatskim izletom na kojemu su goste zabavljali članovi glazbenog sastava “Budilice” na čelu s maestrom Josipom Zorićem.

Tekst i fotografije: Franjo Harmat