Četvrti nogometni kamp za dječake i djevojčice, godišta 2002. – 2007., u organizaciji Cro Football Camp Switzerland i HNK Croatia Solothurn održao se na sportskom terenu u Oensingenu

Četvrti nogometni kamp za dječake i djevojčice, godišta 2002. – 2007., u organizaciji Cro Football Camp Switzerland i HNK Croatia Solothurn održao se u nedjelju, 2. travnja na sportskom terenu u Oensingenu.

Sedamdesetak dječaka i djevojčica, pod stručnim vodstvom trenera Nene Rogošića, Mate Gudelja, Pere Marića, Vjekoslava Markića i jedna od najuspješnijih hrvatskih nogometašica i dobitnica ovogodišnje Večernjakove domovnice Kristine Šundov, pokazali ogromnu motivaciju. Borilo se za svaku loptu i pokušalo sve učiniti upravo onako kako su im ukazivali treneri.

Kristina Šundov svoju je nogometnu karijeru započela u NK Dinara Knin i aktualno igra za FC Basel 1893.

Iz domovine je u posjet kampu stigao je i nekadašnji profesionalac Marko Babić, jedan od osnivača akademije Krpan – Babić. Zajedno s partnerom Petrom Krpanom kroz akademiju prenosi svoje znanje i umijeće na nove generacije nogometaša.
Akademija ima sjedište u Osijeku, više informacija

Svojom nazočnočću kamp je podržao i veleposlanik Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji, Aleksandar Heina.

Kamp je završio utakmicom selekcije U14 protiv prošlogodišnjih starijih kolega. Ova momčad će na 15. Memorijalnom nogometnom turniru Vukovarskih branitelja 21. – 23. travnja 2017. zastupati Hrvate iz Švicarske.

Cro Football Camp Switzerland planira projekte i sljedeće kampove.

Više o nogometnom kampu Cro Football možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.
(www.moja-domovina.net)