U programu su sudjelovali: Dječji zbor HKD Tomislav “Leptirići”, Dječji mandolinski orkestar HGD CG “Tripo Tomas”, klapa “Veterani vazda mladi”, kao i klapa “Jadran”

U Domu kulture u Škaljarima 14. prosinca je NVU Hrvatsko kulturno društvo “Tomislav ” iz Kotora po prvi put uspješno organizirala kulturni događaj – koncert pod nazivom “U susret Božiću”.
Na početku večeri nazočne je pozdravila predsjednica HKD “Tomislav” i članica Odbora za prosvjetu i kulturu HNV-a Zrinka Velić. Dječji zbor “Leptirići” oduševili su sve koji su došli na koncert, a Dom kulture u Škaljarima je bio ispunjen do zadnjeg mjesta, gdje su roditelji mališana ponosno bodrili njihov nastup.
Cilj nevladine udruge HKD “Tomislav” je upoznati djecu i mlade kroz rad brojnih sekcija sa sadržajima materijalne i nematerijalne kulturne baštine Hrvata u Boki kotorskoj. Posebna pozornost dana je očuvanju tradicijskog zbornog i klapskog pjevanja Hrvata u Boki kotorskoj. Ovo je bila prilika za glazbeno uživanje u predblagdanskom razdoblju.
U programu su sudjelovali: Dječji zbor HKD Tomislav “Leptirići”, Dječji mandolinski orkestar HGD CG “Tripo Tomas”, klapa “Veterani vazda mladi”, kao i klapa “Jadran”.

Sinoćnjem koncertu nazočili su: ministrica u Vladi Crne Gore i predsjednica HGI-ja Marija Vučinović, predsjednik Hrvatskoga nacionalnog cvijeća Crne Gore Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum” Adrijan Vuksanović, predsjednik HGD-a Mirko Vičević, kao i konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori Hrvoje Vuković.
(Radio Dux)