Splitska publika u Zinfandelu je s velikim zanimanjem poslušala Art Lines, tim više što će ubuduće morati ”potegnuti” do Toronta da bi slušali Maria Tomića uživo. Dobitnik mnogih priznanja morao je svoju šansu potražiti izvan domovine

U organizaciji HMI podružnice Split i Hrvatsko-australskog društva i prijatelja, u Splitu je 11. svibnja predstavljen CD gitarista Maria Tomića pod naslovom Art Lines. Predstavljanje je organizirano u restoranu Zinfandel koji je u vlasništvu Marije Mustapić i Korane Bučić, povratnica iz Australije.
Art Lines je peti po redu objavljeni nosač zvuka Maria Tomića koji je autor kompozicija, aranžer i producent. Skladbe su instrumentalne u maniri jazz fusiona, progressive rocka i ambijentalne glazbe. Iako je Tomić prisutan na hrvatskoj glazbenoj sceni, i iako je visoko ocijenio glazbeni kritičar Zlatko Gall, moramo naglasiti i to da je ostavio traga i izvan granica Hrvatske i Europe.
Njegove skladbe mogu se čuti na programima raznih radio stanica u Australiji, Engleskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Osobiti uspjeh postigao je baš u Sjedinjenim Državama gdje je njegova skladba Tribal Fusion s albuma Guitar Alchemy nagrađena srebrnom statuom za svjetski potencijal. Indy Radio USA ju je nagradio zlatnim CD -om za najbolju neovisnu jazz fusion skladbu a bila je i na prvom mjestu top ljestvica raznih američkih glazbenih portala. Sve one koje zanima saznati nešto više o ovom glazbeniku neka posjete njegovu službenu web stranicu.
Splitska publika u Zinfandelu je s velikim zanimanjem poslušala Art Lines, tim više što će ubuduće morati ”potegnuti” do Toronta da bi slušali Maria Tomića uživo. Naime, i on je jedan u nizu mladih ljudi koji nerado moraju otići iz domovine jer ovdje nema uvjeta za posao i umjetnički razvoj.

Tekst: Branka Bezić Filipović