U splitskoj Gradskoj luci otvoreno je hidroavionsko pristanište. Kompaniji European Coasting Airlines (ECA) kao investitoru dodijeljena je 10-godišnja koncesija za korištenje pristaništa.

Potpredsjednik Vlade te ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić istaknuo je kako se otvaranjem ovog hidroavinskog pristaništa nakon 70-ak godina hidroavioni ponovno vraćaju u Split.

Ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je Split kao jedan od rijetkih europskih gradova koji u svom središtu ima hidroavionsko pristanište. Ovakvim projektima Hrvatska ostvaruje napredak, pošto je investitor prepoznao prednosti ulaganja u našoj zemlji. Ovim hidroavinskim pristaništem pridonosi se popularizaciji Splita i Hrvatske kao turističke destinacije, poručio je Hajdaš Dončić.

Direktor kompanije ECA Klaus Dieter Martin pozvao je strane investitore da ne odustaju od ulaganja u Hrvatsku. “Iako je birokracija u Hrvatskoj malo komplicirana, ne treba odustajati od ulaganja u Hrvatskoj”, kazao je Dieter Martin. Očekuje kako će ECA tijekom ove godine investirati u Hrvatskoj oko 20 milijuna eura, koliko je planirano ulaganje i u idućoj godini.

Hidroavionsko pristanište u splitskoj Gradskoj luci trenutačno je hidroavionima povezano letovima s Jelsom na Hvaru, Pulom i Lastovom, a planirano je njegovo povezivanje s još nekim mjestima na Jadranu.
(IM/Hina)