Niz fotografija prikazuje put sv. Nikole Tavilića, prvog hrvatskog kanoniziranog sveca, od njegova rođenja i života u Šibeniku oko 1340. godine, preko misijskog djelovanja u Bosni do Jeruzalema i njegove mučeničke smrti. Izložba će biti predstavljena dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku, a pratit će je i dvojezično luksuzno izdanje kataloga

U subotu, 12. studenoga u Samostanu sv. Frane u Šibeniku otvara se izložba fotografija “Sveti Nikola Tavilić – Put sandala. Život sv. Nikole Tavilića prema prvim izvješćima o mučeništvu”, autora Jasmina Fazlagića.

Niz fotografija prikazuje put sv. Nikole Tavilića, prvog hrvatskog kanoniziranog sveca, od njegova rođenja i života u Šibeniku oko 1340. godine, preko misijskog djelovanja u Bosni do Jeruzalema i njegove mučeničke smrti. Projekt snimanja foto-priče o životu sv. Nikole Tavilića u organizaciji samostana sv. Frane iz Šibenika i Hrvatskog nacionalnog svetišta iz Šibenika okupio je oko 50 sudionika, a sniman je krajem rujna ove godine u gradu Šibeniku i okolici.

Izložba će biti predstavljena dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku, a pratit će je i dvojezično luksuzno izdanje kataloga.
(laudato.hr)