Program proslave započeo je otvaranjem izložbe “ODER NICHT” Ankice Karačić, umjetnice hrvatskog porijekla koja već godinama živi i radi u Iserlohnu u Njemačkoj. Izložbu je otvorio veleposlanik RH u Rimu Damir Grubiša a o umjetnici i njenu djelu govorila je Biserka Bucković, posebna savjetnica zagrebačkog gradonačelnika

Kulturno društvena udruga Hrvatsko talijanski mozaik Rim je 28. svibnja, povodom proslave Dana državnosti RH, organizirala bogati program uz podršku brojnih institucija i pojedinaca. Nazočio joj je veliki broj uzvanika, Hrvatica i Hrvata, Talijana i drugih dragih prijatelja Udruge.
Program proslave započeo je otvaranjem izložbe “ODER NICHT” Ankice Karačić, umjetnice hrvatskog porijekla koja već godinama živi i radi u Iserlohnu u Njemačkoj. Izložbu je otvorio veleposlanik RH u Rimu Damir Grubiša a o umjetnici i njenu djelu govorila je Biserka Bucković, posebna savjetnica zagrebačkog gradonačelnika.
Ljubitelji umjetnosti na otvaranju su, nakon službenog pozdrava predsjednice Udruge Ivane Miline, osim u Ankičinoj umjetnosti, mogli uživati i u ribljim specijalitetima, glazbi i lutriji s vrijednim nagradama u prestižnom restoranu „Il Gubileo“, u neposrednoj blizini Trga Svetog Petra.
Prof. Leonardo Cenci, počasni član Udruge uručio je zahvalnicu Ankici i Anti Karačić.

Pratite Facebook stranicu

Tekst: Zrinka Bačić