Predavanje je dr. sc. Tanja Trska održala u prostorijama FUIS-a/Federazione Unitaria Italiana Scrittori/. Razradila je temu zidnoga slikarstva u dubrovačkim palačama i crkvama, koje je ostvareno pod utjecajem talijanskih umjetnika iz renesansnog i baroknog razdoblja

Pod pokroviteljstvom Hrvatsko-talijanske udruge, u organizaciji potpredsjednice Svjetlane Lipanovic, 8. studenoga, održano je zanimljivo predavanje “Dubrovačka Republika- umjetnički dodiri”. Predavanje je pripremila dr. sc. Tanja Trska , a održala ga je u prostorijama FUIS-a/Federazione Unitaria Italiana Scrittori/. Dr. Trska razradila je temu zidnoga slikarstva u dubrovačkim palačama i crkvama, koje je ostvareno pod utjecajem talijanskih umjetnika iz renesansnog i baroknog razdoblja, a samo izlaganje bilo je upotpunjeno ilustrativnim materijalom.

Prisustvovali su: veleposlanik Republike Hrvatske prof. dr. sc Damir Grubiša i hrvatska konzulica u Rimu dr. Mladenka Šarac Roncević, časna sestra Stella Okadar, art-direktor Claudio Cremonesi, likovna kritičarka Mara Ferloni, slikarice Laura Pogosyan, Patrizia Balsamo, dr. Michele Bianchi, članovi hrvatske zajednice i Udruge.

Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je financirao projekt, a Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Rimu, te FUIS-u pomogli su pri realizaciji događanja.
(www.facebook.com)