Uvodničar predstavljanja enciklopedije, prof. dr. Miljenko Brekalo, istaknuo je neprijepornu važnost dvaju svezaka od kojih je prvi tiskan 2009. godine, a drugi (E – J) 2015. te su oba predstavljena u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Splitu i sada u Osijeku

Znanstvenoj i široj javnosti u Osijeku svečano je 9. lipnja predstavljena Hrvatska enciklopedija Bosne i Hercegovine. Nazočnost uglednika kulturnog i javnog života, akademske zajednice i Crkve u foajeu osječkog HNK ukazala je na vrijednost objavljenih dvaju svezaka (A – J) koji su izniman doprinos materijalno-povijesnoj i duhovnoj baštini Hrvata. Uvodničar predstavljanja enciklopedije prof. dr. Miljenko Brekalo, istaknuo je neprijepornu važnost dvaju svezaka od kojih je prvi tiskan 2009. godine, a drugi (E – J) 2015. te su oba predstavljena u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Splitu i sada u Osijeku.
Razmatrajući sa stručnih motrišta, Hrvatsku enciklopediju BiH su predstavili: Ivan Anđelić, ravnatelj Hrvatskog leksikografskog instituta BiH, prof. dr. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i pomoćnik gl. urednika HE BiH, fra dr. Marko Karamatić, profesor na Franjevačkom teološkom učilištu u Sarajevu i izvršni urednik HE BiH, te doc. dr. Ivica Šola, profesor Odjela za kulturologiju Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku.
Predstavljanje u Osijeku su organizirali: osječki Područni centar Instituta društvenih znanosti „Ivo Pilar”, izdavač Hrvatski leksikografski institut BiH iz Mostara i sunakladnik Sinopsis d.o.o Sarajevo/Zagreb te osječki ogranak Matice Hrvatske. Svečanost je uveličana nastupom umjetnika osječkog HNK.
(IKA)

Doznajte više

Pogledajte