Najbolja hrvatska vina poslužena su s ukusnim specijalitetima hrvatske kuhinje, a bila je to Malvazija Kozlović iz Istre, Graševina Šampion vinara Vlade Krauthakera iz Kutjeva, Traminac iz Đakova, Postup Antunović i Plavac Baković iz Dalmacije, te desertna Graševina prosušenih bobica Krauthaker iz Kutjeva

U restoranu Pure, koji se nalazi u sklopu hotela Art u Oltenu, priređena je 1. ožujka prezentacija vrhunskih hrvatskih vina iz ponude Vallis Aureae GmbH iz Schaffhausena. Čast da predstavi Hrvatsku i njena vina dobio je Josip Blažević, uvoznik hrvatskih vina i vlasnik spomenute tvrtke.
Josip Blažević je za ovu prigodu odabrao neka od najboljih hrvatskih vina i poslužio ih s ukusnim specijalitetima hrvatske kuhinje. Bila su ponuđena vina: Malvazija Kozlović iz Istre, Graševina Šampion vinara Vlade Krauthakera iz Kutjeva, Traminac iz Đakova, Postup Antunović i Plavac Baković iz Dalmacije, te desertna Graševina prosušenih bobica Krauthaker iz Kutjeva.
Da bi ova švicarsko-hrvatska večer uspjela pobrinuo se domaćin i organizator Mario Lovrić, a cijelu večer svima na usluzi je bio iznimno susretljivi direktor Thomas Steidle te manager i voditelj večeri Christoph Wihelm.
Bilo je ovo jedno vrlo lijepo švicarsko-hrvatsko druženje uz hrvatsku kuhinju i hrvatska vina.
Fotografije na http://www.hrvati.ch

Tekst i fotografije: Zlatko Šešet