Ministar kulture Republike Slovenije Anton Peršak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Ljubljani (NUK) 6. ožujka 2018. godine otvorio je izložbu Book Art in Croatia, koju je u suradnji sa slovenskom nacionalnom knjižnicom pripremila Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Na svečanome otvorenju izložbe okupljenim uzvanicima obratili su se i Vesna Terzić, veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Sloveniji, dr. sc. Ivica Poljičak, državni tajnik Ministarstva kulture Republike Hrvatske, dr. sc. Tatijana Petrić, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Martina Rozman Salobir, ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Ljubljani, te prof. dr. sc. Milan Pelc, autor izložbe. Svečanost otvorenja izložbe glazbenim nastupom uveličali su članovi orkestra Slovenske filharmonije Alja Mandič Faganel i Žiga Faganel.

„Postavljanje izložbe Book Art in Croatia u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Ljubljani nastavak je dugogodišnje suradnje dviju ustanova, koje mnogo toga veže, kao što nas veže i Beramski misal koji je dio ove izložbe“, rekla je na otvorenju dr. sc. Tatijana Petrić.
(NSK)

VIŠE