Početak programa Kroatien Kreativ 2013. svečano će biti obilježen na Sajmu knjiga u Leipzigu, koji se ove godine održava od 14. do 17. ožujka, a na kojemu će Hrvatsku predstavljati nekoliko renomiranih hrvatskih autora, među kojima Zoran Ferić, Renato Baretić, Srećko Horvat i Nadežda Čačinovič

Cjelogodišnji program hrvatske kulturne promidžbe u Njemačkoj Kroatien Kreativ 2013 http://www.kroatienkreativ2013.de, kojemu je cilj upoznati njemačku javnost s hrvatskom suvremenom kulturom i kulturnom baštinom u godini njezina priključenja Europskoj uniji, počinje danas predstavljanjem radova medijskih umjetnika Heika Daxla i Ingeborg Fuelepp na festivalu Directors Lounge u Berlinu.
Kako se ističe u najavi programa na mrežnim stranicama hrvatskog Ministarstva kulture, njihovim medijskim projektom Media in Motion, koji će biti prikazan u dijelu programa Medienkunst aus Kroatien, počinje bogat i opširan program kojim će se njemačkoj javnosti pokazati današnja suvremena hrvatska kultura u njezinim kreativnim potencijalima, kako društveno-kritičnim, eksperimentalnim ili inovativnim, tako i onima oslonjenima na baštinu, a koji upućuju na posebnost i važnost Hrvatske i njezino mjesto u europskoj obitelji naroda i kultura.
Program u sklopu Directors Loungea nastavlja se i sutra koncertom/performansom audio-vizualnog dua iz Zagreba koji čine multimedijalni umjetnik Ivan Marušić Klif i glazbenik, skladatelj i producent Hrvoje Nikšić.
Kustosica projekta Kroatien Kreativ 2013. suradnica je zaklade S. Fischer Alida Bremer, a programa Medienkunst aus Kroatien Fuelepp hrvatska medijska umjetnica koja živi i radi u Berlinu.
Početak programa Kroatien Kreativ 2013. svečano će biti obilježen na Sajmu knjiga u Leipzigu, koji se ove godine održava od 14. do 17. ožujka, a na kojemu će Hrvatsku predstavljati nekoliko renomiranih hrvatskih autora, među kojima Zoran Ferić, Renato Baretić, Srećko Horvat i Nadežda Čačinovič.
Deveti festival Directors Lounge ove se godine održava od 7. do 10. veljače. Festivalski program obuhvaća izbor najboljih filmskih dostignuća raznih žanrova nezavisne međunarodne filmske i multimedijske produkcije. Kako se festival održava u isto vrijeme kad i Berlinale, osim redovite festivalske publike privlači i goste s Berlinalea, jednog od najvažnijih međunarodnih filmskih festivala u Europi i svijetu.
(HRT)