Djelo u nizozemskoj inačici naslovljeno Wraak objavljeno je u nakladničkoj kući KLIN (Kroatische Literatuur in Nederland). KLIN je pokrenula Sanja Kregar, Hrvatica koja živi u Nizozemskoj i bavi se promidžbom knjiga hrvatskih autora u toj zemlji

Dopredsjednica Društva hrvatskih književnika i predsjednica Povjerenstva za književne veze te udruge dr. sc. Željka Lovrenčić idući će tjedan u Amsterdamu predstaviti roman Anđelka Vuletića „Poraz osvetnika“. Djelo u nizozemskoj inačici naslovljeno Wraak objavljeno je u nakladničkoj kući KLIN (Kroatische Literatuur in Nederland). KLIN je pokrenula Sanja Kregar, Hrvatica koja živi u Nizozemskoj i bavi se promidžbom knjiga hrvatskih autora u toj zemlji. U njezinoj nakladničkoj kući do sada su, primjerice, objavljena djela Gorana Tribusona, Julijane Matanović, Mire Gavrana, Josipa Cvetnića i nekih drugih hrvatskih književnika.
U romanu Poraz osvetnika Vuletić se bavi problematikom osvećivanja, odnosno bilo kakvom vrstom osvete. Radnja se događa u vrijeme najžešće opsade Sarajeva devedesetih godina. Na pogrebu prijatelja, skupina bivših političkih zatvorenika postavlja si zadatak da se osvete svojim mučiteljima. Oni ne brinu o svakodnevnim stradanjima izazvanim opsadom grada i egzistencijalnim problemima nego se prepuštaju mržnji i osveti te ispunjenju svojih osvetničkih želja. Nakon niza događaja, kad se konačno domognu svojih mučitelja, i sami postanu mučitelji. No, pritom i stradavaju. U ovome zanimljivom i napetom romanu Vuletić poručuje da svaka osveta zapravo uništava osvetnike i razara čovjekov život.

Tekst: Željka Lovrenčić