Pjevački zbor proslavio je 30. obljetnicu a tamburaši desetu. Obadvije grupe su održale šaroliki program, a dijelom su nastupale odvojeno a dijelom zajedno

U Nardi su u subotu, 16. rujna dva društva proslavila obljetnice. Pjevački zbor Narde je 30. obljetnicu postojanja a tamburaši iz Narde desetu. Obadvije grupe su održale šaroliki program, a dijelom su nastupale odvojeno a dijelom zajedno.
Pjevački zbor i tamburaši iz Narde redovito nastupaju skupa iako su odvojena društva.
Prije trideset godina, kad su utemeljili Pjevački zbor, postojala je u Nardi i plesačka i tamburaška sekcija u Nardi. Tijekom godina one su se zbog različitih okolnosti ugasile. Utemeljenja se još dobro sjeća Magdalena Nemet-Horvat, koja je od samoga početka voditeljica zbora.
Drugi slavljenici su tamburaši. Oni ove godine slave 10. obljetnicu postojanja. Voditelj je već dugo Slavko Bregović, koji ne živi u Nardi i koji na probe dolazi iz Hrvatske.
Tamburaško društvo ima 10 članova koji rado sviraju stare narodne pjesme Gradišća i Hrvatske, kaže Slavko Bregović.
Pjevački zbor u Nardi čini 16 članova različite starosti. Najstarije prijateljsko društvo je u Murskom Središću u Hrvatskoj a njeguju i veze s Čajtom i Čembom.
Prijateljstvo s Austrijancima, Hrvatima i Mađarima su učvrstili i na subotnjem slavlju. Nakon službenoga dijela za zabavu je svirala tamburaška grupa Šetnja iz Hrvatskoga Židana.
(Hrvatska redakcija ORF-a)