Ugovori su potpisani u velikoj dvorani Filozofskog fakulteta, a uz predstojnicu Krstićević, potpisivanju su nazičili i prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru te Velimir Pleša, gk RH u Mostaru

U velikoj dvorani Filozofskog fakulteta u Mostaru 14. svibnja potpisani su Ugovori o dodjeli stipendija za studente – pripadnike hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske koji studiraju u Bosni i Hercegovini, odnosno na Sveučilištu u Mostaru.
Tom prigodom, Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske istaknula je kako je ovo prvi put da se dodjeljuju stipendije studentima hrvatskog podrijetla izvan Republike Hrvatske koji studiraju u Bosni i Hercegovini i zaključila: “Vjerujemo da će ovi mladi ljudi nakon što završe studij ostati u svojoj domovini i pridonijeti unaprjeđenju svih segmenata društva u Bosni i Hercegovini”.
Potpisivanju Ugovora o stipendiranju u Mostaru nazočili su i prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru te Velimir Pleša, gk RH u Mostaru.
Temeljem natječaja za dodjelu stipendija pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, Državni ured za Hrvate izvan Hrvatske dodijelio 450 stipendija za akademsku 2014./15. godinu za upis ili nastavak redovnog studija, od čega 250 stipendija za studij u Hrvatskoj i 200 stipendija za studij u BiH. Stipendije iznose 700 kuna mjesečno za razdoblje od deset mjeseci.
(www.hrvatiizvanrh.hr)