Autor marke je zagrebački dizajner Orsat Franković, autor fotografije Nedjeljko Pintarić, a motiv je voštana figura Isusa iz crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi

U sklopu obilježavanja Dana grada Lepoglave, Dana župe Bezgrešnog začeća BDM u Lepoglavi te 20 godina od dobivanja statusa grada, u utorak, 5. prosinca u dvorani Blaženog kardinala Alojzija Stepinca u župnom dvoru u Lepoglavi javnosti je predstavljena prigodna poštanska marka “Božić 2017.”, a uz nju otvorena je i izložba “Lepoglavska baština na poštanskim markama”.
Motiv ovogodišnje tradicionalne božićne marke Hrvatske pošte je voštana figura Isusa iz crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi, a koja se trenutačno nalazi u Dijecezanskom muzeju Zagrebačke nadbiskupije. Autor marke je zagrebački dizajner Orsat Franković, a autor fotografije Nedjeljko Pintarić. Marka je izdana u suradnji sa župom Lepoglava.
Posjetitelje su najprije pozdravili domaćini lepoglavski župnik mons. Andrija Kišiček i gradonačelnik Marijan Škvarić.
Hrvatska pošta još od 1991. godine izdaje prigodnu božićnu marku, a ova lepoglavska je 27. u nizu. Naklada božićne marke iz Lepoglave iznosi 700 000 primjeraka, a naklada samoljepljivih maraka u karnetima 200 000 primjeraka. Nešto više o ovogodišnjoj božićnoj marki rekla je dr. Željka Čorak, znanstvena savjetnica-emerita u Institutu za povijest umjetnosti i predsjednica Povjerenstva za izdavanje poštanskih maraka.
Nakon predstavljanja poštanske marke “Božić 2017.”, izložbu “Lepoglavska baština na poštanskim markama” otvorio je varaždinski biskup Josip Mrzljak. Za izložbu je, uz Hrvatsku poštu, najzaslužniji njezin autor, Josip Jelenečki iz Varaždinskog kluba kolekcionara..
Izvedbom hrvatskih pučkih božićnih pjesama događaj je uljepšao Ženski tamburaški sastav iz Višnjice.
(IKA)