Ući u organizaciju sa stoljeće i pol dugom tradicijom djelovanja, koja broji preko 60 tisuća članova okupljenih u više od 200 ogranaka širom svijeta, skupštinari su odlučili pod imenom Hrvatska bratska zajednica ”Hrvatsko zagorje – dr. Franjo Tuđman”

Osnivačka skupština novoga odsjeka Hrvatske bratske zajednice održana je u Krapini. Idejni začetnik osnivanja je Žarko Tušek, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko – zagorske županije koji se prilikom prošlogodišnjeg posjeta SAD-u upoznao s načinom rada te velebne iseljeničke organizacije.
Ući u organizaciju sa stoljeće i pol dugom tradicijom djelovanja, koja broji preko 60 tisuća članova okupljenih u više od 200 ogranaka širom svijeta, skupštinari su odlučili pod imenom Hrvatska bratska zajednica ”Hrvatsko zagorje – dr. Franjo Tuđman”.
Također, udruga je dobila i registracijski broj odsjeka – 2009 koji se također nalazi u imenu udruge. Za prvog predsjednika jednoglasno je izabran Boris Hrestak, dok je za potpredsjednika izabran Miroslav Smetiško. Tajnik krapinskog ogranka HBZ-a u iduće četiri godine biti će Krunoslav Tušek. Udruga već sada broji 40-tak članova.
(http://www.zagorje.com)

Opširnije izvješće pročitajte u Zajedničaru