Ucrkvi Sv. Duha u Kotorunazočnima su se obratili predsjednica Marija Mihaliček, veleposlanik Veselko Grubišić, akademik Stjepan Damjanović, tajnik Zorislav Lukić i predsjednica dubrovačkog ogranka Slavica Stojan

Obljetnica Matice Hrvatske, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Kotoru, održana je 14. veljače u crkvi Sv. Duha u Kotoru.
Nakon glazbene izvedbe prof. Angele Mijuškovićna flauti i prof. Andree Živković nazočnima se obratila predsjednica Ogranka u Boki mr. sc. Marija Mihaliček : „Želim da podsjetim da je Matica hrvatska, kao baštinik Matice ilirske u Boki kotorskoj, bila prisutna u prošlosti prijenosima njenih prvaka koji su tijekom 19. stoljeća pohodili Boku, kao Ljudevit Gaj, Ivan Trnski, Ivan Kukuljević Sakcinski, Mavro Broz i ostvarivali veze sa bokeškim intelektualcima u vrijeme ilirskog preporoda. Među Bokeljima, koji su bili članovi Matice, spomenut ću samo dva imena – Mihovila Florija, svećenika, slikara i pjesnika s Prčanja, i Peraštanina don Srećka Vulovića, profesora i povjesničara kotorske Gimnazije. Značajnu ulogu za širenje hrvatske nacionalne svijesti su imale ondašnje publikacije i časopisi Matice hrvatske. Bokeljske privatne biblioteke bile su ispunjene knjigama Matičinih izdanja. Nastojat ćemo,vjerujem, potaknuti ovdašnje mlade istraživače na nova otkrića i naučno vrednovanje uloge Matice hrvatske u prošlosti Boke kotorske“.
Prisutnima su se obratili veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, koji je i sam član Matice hrvatske, i predsjednica Ogranka MH u Dubrovniku Slavica Stojan.
Na temu „Matica Hrvatska -175. godina povjerenja u kulturu“ govorio je akademik Stjepan Damjanović, a generalni tajnik MH Zorislav Lukić publici je približio temu „Matica Hrvatska danas“. U glazbenom dijelu programa nastupila je učenica I. razreda srednje škole NoemiPeričić na violini ( klase prof. Mileve Krivokapić) iz Muzičke škole “Vida Matjan” Kotor. (www.radiodux.me)r /><br />”