Slavilo se u hrvatskoj katoličkoj župi Main-Taunus/Hochtaunus. Izveden je i dječji recital „Koja je mama naj?“, a dječji zbor i predškolci pjesmom su odgovorili „Čemu služe roditelji?“ Nastupila je i plesna skupina djece iz Bad Homburga plesom „Ćiribu-ćiriba“, a mala i srednja župna folklorna skupina izvela je splet moslavačkih i prigorskih plesova, a velika župna folklorna skupina Linđo

Majčin dan svečano je proslavljen 11. svibnja u hrvatskoj katoličkoj župi Main-Taunus/Hochtaunus bogatim programom u Gradskoj dvorani u Kelkheimu. Sve je na početku pozdravio župnik fra Marinko Vukman. Prigodnu riječ uputio je i gk RH iz Frankfurta Josip Špoljarić.
U bogatom programu nastupili su župni dječji zbor i djeca s prigodnim recitalima. Prigodnu točku izveo je župni dječji zbor i predškolci. Izveden je i dječji recital „Koja je mama naj?“, a dječji zbor i predškolci pjesmom su odgovorili „Čemu služe roditelji?“ Nastupila je i plesna skupina djece iz Bad Homburga plesom „Ćiribu-ćiriba“. Mala i srednja župna folklorna skupina izvela je splet moslavačkih i prigorskih plesova, a velika župna folklorna skupina Linđo.
Na kraju je fra Marinko posebno zahvalio s. Magdaleni Višić, kao i svima koji su sudjelovali u pripremi i organizaciji tog hvale vrijednog slavlja. Fra Marinko je majke, bake i sve žene u dvorani u prigodi njihova darovao prigodnim darom.
Organizirana je i tombola, a prihod od proslave u iznosu od 3000 eura bit će upućen siromašnim obiteljima u Hrvatskoj i BiH. U zabavnom programu nastupio je Zlatko Pejaković uz pratnju glazbenog sastava „Romantik“.
(www.crodnevnik.hr

Tekst i fotografija: Adolf Polegubić