Počasni konzul Alberto Massucco ugledni je gospodarstvenik i bivši senator, a nakon Padove, Barija, Napulja i Firence, ovo je peti konzulat koji je RH otvorila u Talijanskoj Republici. Njegovim otvaranjem stvoreni su daljnji preduvjeti za unaprjeđenje suradnje između RH i područja Ligurije, Piemonta i Valle d’Aosta, posebice na području gospodarstva

Na Dan hrvatske diplomacije, 8. lipnja, u Genovi je otvoren Konzulat RH za područje Ligurije, Piemonta i Valle d’Aosta na čelu s počasnim konzulom Albertom Massuccom. Ovo proširenje diplomatske mreže RH u Talijanskoj Republici svečano je obilježeno primanjem u kazalištu Carlo Felice za predstavnike političkog, diplomatskog, gospodarskog i kulturnog života.
Nakon Padove, Barija, Napulja i Firence, ovo je peti konzulat koji je RH otvorila u Talijanskoj Republici, a njegovim otvaranjem stvoreni su daljnji preduvjeti za unaprjeđenje suradnje između RH i područja Ligurije, Piemonta i Valle d’Aosta, posebice na području gospodarstva.
U svom obraćanju veleposlanik Damir Grubiša izrazio je zadovoljstvo daljnjim intenziviranjem bilateralnih odnosa dviju susjednih država otvaranjem ovog važnog predstavništva, a generalna konzulica RH u Milanu Iva Pavić istaknula je važnost otvaranja novog konzulata u kontekstu stvaranja daljnjih poslovnih prilika za hvatske poduzetnike.
Počasni konzul Alberto Massucco ugledni je gospodarstvenik i bivši senator Talijanske Republike. Njegova tvrtka poznati je proizvođač dijelova za industrijska postrojenja, automobile i vlakove i zračnu industriju, a na otoku Visu investirao je u turistički sektor i proizvodnju vina.
Glazbeni okvir svečanom otvorenju konzulata dao je mladi hrvatski pijanist Ivan Vihor Krsnik Čohar.
(it.mvep.hr)