O knjizi su govorili pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić, književnici Marija Peakić Mikuljan i Đuro Vidmarović te kazališni redatelj i književnik Miroslav Međimorec

Djela i sudbine velikih žena iz hrvatske prošlosti sažela je u zbirku eseja književnica Nevenka Nekić.

Njihovim je životima obuhvaćeno 1000 godina naše povijesti. Knjiga ‘Hrvatske heroine’, predstavljena 18. listopada u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu, obuhvaća razdoblje od tisuću godina hrvatske povijesti. Fokusirana na djelovanje znamenitih ženskih likova u četrnaest portreta od kraljice Jelene do Ivane Brlić Mažuranić uronjenih u povijesna zbivanja i službene kronike.

O knjizi su govorili pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić, književnici Marija Peakić Mikuljan i Đuro Vidmarović te kazališni redatelj i književnik Miroslav Međimorec.

Nevenka Nekić rođena je u Zagrebu 1942. godine. Na Pedagoškoj akademiji završila je povijest i hrvatski jezik, a na Filozofskom fakultetu u Zagrebu povijest i bibliotekarstvo. U književnosti se javila 1978. novelom ‘Jedan dan maloga čovjeka’ i od toga vremena neprekidno surađuje u raznim časopisima. Piše pripovijetke, novele, eseje iz područja likovne umjetnosti i književnosti, polemičke i političke članke, pjesme, drame, putopise, romane i lirsku prozu.
(Hina/HRT)