Savjet za suradnju s iseljenicima, osim predstavnika iseljeničkih organizacija, čine predstavnici organa državne uprave, općina, kao i istaknuti javni i kulturni djelatnici

U Podgorici je 27. rujna konstituiran Savjet za suradnju s iseljenicima, koji predstavlja savjetodavno tijelo Vlade Crne Gore.

Prema Zakonu o suradnji Crne Gore s iseljenicima, Savjet sudjeluje u kreiranju strategije i ukupnih aktivnosti u suradnji Crne Gore s iseljenicima.
Savjet za suradnju s iseljenicima ima 80 članova. Osim predstavnika iseljeničkih organizacija, Savjet čine predstavnici organa državne uprave, općina, kao i pojedine istaknuti javni i kulturni djelatnici.

Kako bi se omogućila bolja suradnja s iseljenicima iz redova manjinskih naroda, u ovaj su Savjet imenovani predstavnici manjinskih nacionalnih vijeća, odnosno savjeta. Kao predstavnik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore imenovan je Marin Čaveliš, koji je nazočio konstitutivnoj sjednici.

Na konstitutivnoj su se sjednici Savjeta za suradnju s iseljenicima prisutnima obratili: predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, ministar za ljudska i manjinska prava dr. Suad Numanović , gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović te zastupnik dr. Miodrag Vuković.

Uvodnom dijelu sjednice nazočili su i ministri, zastupnici u Skupštini Crne Gore i predstavnici drugih institucija, što pokazuje značaj koji Vlada pridaje radu ovoga Savjeta.
(Radio Dux)