Film Branka Ištvančića prikazan je prvi put na Pulskom filmskom festivalu 2014. godine, a u praškom Kině Pilotů bit će prikazan 9. veljače

Hrvatski dugometražni igrani film ‘Most na kraju svijeta’ (http://www.mostnakrajusvijeta.com/) redatelja Branka Ištvančića, nastao u produkciji Artizana filma, stiže u češka kina! Prema riječima češkog distributera Balkanfilma, službena premijera i početak kino distribucije filma u Češkoj bit će 9. veljače, u 17,30 sati u praškom Kině Pilotů.
Film Most na kraju svijeta prikazan je prvi put na Pulskom filmskom festivalu 2014. godine, gdje je ispraćen pohvalama i publike i struke, a ponajviše golemi glumački ansambl koji okuplja oko trideset glumaca iz Hrvatske, BiH i Srbije, koje predvode Aleksandar Bogdanović, Sanja Radišić, Boro Stjepanović, Vlatko Dulić, Nela Kocsis, Đorđe Kukuljica, Nikša Kušelj, Jelena Perčin, Slaven Knezović, Slobodan Ćustić, Bora Nenić, Miralem Zubčević, Draško Zidar, Jelena Jokić, Areta Ćurković, Jasmin Telalović i brojni drugi.
Za film čiji je itinerar uključivao petnaestak različitih gradova i lokacija, angažirana je i golema ekipa. Direktor fotografije je Branko Cahun, za scenografiju je zaslužan Zvonko Sarić, kostime Felicita Glavaš, glazbu potpisuje Dalibor Grubačević, dok su maske povjerene Bianki Žugelj. Producentica filma je Irena Škorić i Artizana film.
Film je nastao u koprodukciji Hrvatske (Artizana film), HRT-a, Bosne i Hercegovine (Heft produkcija), Francuske (Dari films) i Srbije (Kinematografska kuća).
(Culturenet.hr)

Više o najavi kino distribucije (https://www.balkanfilm.cz/most-na-konci-sveta/)