Misu je predvodio župnik iz Jimbolie (mjesto u blizini mjesta Keče pokraj Temišvara, županija Timiš) don Davor Lukačela, a nakon propovijedi nazočnima se kratko obratio i veleposlanik Davor Vidiš

U Bukureštu je u petak, 8. siječnja u kapelici katedrale Sv. Josipa održana prva misa na hrvatskom jeziku za malobrojnu hrvatsku zajednicu. U organizaciji mise sudjelovala je sama zajednica uz pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bukureštu, a na misi je sudjelovalo tridesetak vjernika.
Misu je predvodio župnik iz Jimbolie (mjesto u blizini mjesta Keče pokraj Temišvara, županija Timiš) don Davor Lukačela, a nakon propovijedi nazočnima se kratko obratio i veleposlanik Davor Vidiš. Veleposlanik Vidiš izrazio je posebno zahvalnost don Davoru Lukačeli na njegovom nesebičnom doprinosu i dolasku u Bukurešt i nadu kako će hrvatska zajednica u Bukureštu u narednim godina rasti.
Suglasnost za održavanje mise na hrvatskom jeziku u kapelici katedrale Sv. Josipa u Bukureštu, kao i privolu za buduće mise koje bi se trebale održavati jedanput mjesečno, dao je bukureštanski nadbiskup Ioan Robu.
(IKA)