Petrošić je uvijek s ponosom isticao kako je imao čast pročitati odluku Ministarstva vanjskih poslova RH o otvaranju veleposlanstva u Buenos Airesu 2000. godine

U Buenos Airesu je nedavno preminuo Arsen Petrošić. Rođen je u Splitu 1925. godine, gdje je pohađao osnovnu školu i gimnaziju. Bavio se plivanjem, igrao vaterpolo u Jadranu, veslao u Gusaru. Supruga mu je, također Splićanka, Vjera Bulat. U Argentinu je otišao 1948. godine preko Italije, a u životu se bavio raznim poslovima, pa je neko vrijeme imao i tvornicu za preradu vune. Radio je u jednoj aviokompaniji, da bi se potom zaposlio u Predsjedničkom uredu Republike Argentine, u Odjelu za medije. Nakon odcjepljenja Hrvatske od Jugoslavije, u Buenos Airesu je bilo otvoreno Predstavništvo za Argentinu i ostale zemlje Južne Amerike, gdje se Petrošić zaposlio. Predstavništvo je, 2000. godine, preraslo u veleposlanstvo u kojem je ostao raditi na mjestu savjetnika. Uvijek je s ponosom isticao kako je imao čast pročitati odluku Ministarstva vanjskih poslova RH o otvaranju veleposlanstva, nakon mise na Dan svetog Vlaha.
Govorio je da ga je uvijek zanimala politika, te da se s njom bavio cijeli život, ali da je jedina njegova stranka uvijek bila samo lijepa naša Hrvatska.

Tekst: Branka Bezić Filipović