“Ovo je dosad najbrojnija Napretkova Ljetna akademija za studente i srednjoškolce iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i okolnih zemalja regije koju u Beču već 18. godinu zaredom organizira Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak – Glavna podružnica Beč u suradnji s Napretkom u domovini.

Ove godine Akademiju od 7 do 27. kolovoza pohađa rekordnih 60 polaznika, 26 studenata različitih smjerova i godina studija i 34 srednjoškolca uglavnom iz BiH i Hrvatske, ali imamo i polaznika iz Vojvodine u Srbiji, te Crne Gore, čime se je ukupni broj polaznika Akademije, koju organizira bečka podružnica gotovo dva desetljeća preko Fonda za stipendiranje Fra Ivan Franjo Jukić popeo na oko 550″, rekao je glavni predsjednik bečke podružnice HKD Napredak i glavno organizator ovog izuzetno zahtjevnog obrazovno-informativnog projekta prof. Filip Zloušić.

Istakao je kako Akademija u tri tjedna za studente i dva tjedna za srednjoškolce nudi raznovrstan, kvalitetan i intenzivan program: učenje njemačkog jezika (4 školska sata dnevno, prijepodne od ponedjeljka do subote), te poslijepodne organizirane posjete i razgledavanje i upoznavanje najznačajnijih znamenitosti Beča i Austrije u raznim vidovima: kulturnom, povijesnom, znanstvenom, društveno-političkom, socijalnom, gospodarskom i onom okrenutom životu i budućnosti mladih naraštaja.
(FenixMagazin/Marijana Dokoza)

VIŠE