Na programu su bila djela Margarete Ferek-Petrić, Mirele Ivičević, Lane Janjanin, Marka Markuša i Davora Branimira Vinczea

U bečkom prostoru Alte Schmiede 13. veljače održan je koncert s djelima mladih hrvatskih skladatelja koji su djelomično ili u potpunosti svoj skladateljski nauk izučili na austrijskim glazbenim ustanovama. Na programu su bila djela Margarete Ferek-Petrić, Mirele Ivičević, Lane Janjanin, Marka Markuša i Davora Branimira Vinczea. Koncert su inicirali sami glazbenici predvođeni skladateljem Markom Markušem, uz organizacijsku potporu Veleposlanstva RH u Beču. Koncert je bio odlično posjećen, uz prisutnost hrvatskih novinara u Beču ali i predstavnika Hrvatske radiotelevizije. Djela mladih hrvatskih skladatelja izveli su Iva Kovač (flauta), Victoria Trusewicz (violina), Ana Topalović (violončelo), Frederik Neyrinck (klavir) i Timotej Kosovinc (gitara).
Margareta Ferek-Petrić na koncertu je predstavljena skladbom „Searching for Spaces“ za bas-flautu i klavir. Bečka publika imala je priliku poslušati i skladbu „FEAR.LESS.SONGS“ za klavirski trio Mirele Ivičević.
Na koncertu je izvedeno djelo pijanistice, pjevačice i aranžerke Lane Janjanin „Nobody’s folklore: Folk song n.2“ za flautu, violinu i gitaru. Publika je imala je priliku čuti i dvije skladbe Karlovčanina Marka Markuša: „Opus Taiviennese“ za flautu, gitaru, violinu i čelo te skladbu „Rera“ za violinu i čelo. Davor Branimir Vincze trenutno pohađa doktorski studij iz kompozicije na Sveučilištu Stanford u Kaliforniji. Jedan je od pokretača festivala „Novalis Music+Art Festival“ u Novalji na otoku Pagu, a na koncertu je izveden treći stavak njegove skladbe „Finnish Pleasantry“ za klavirski trio.
(http://at.mfa.hr/)”””””””””””””””””””””””