Ovaj svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije posljednjih je 39 godina života pastoralno djelovao u HKM Geelong . Posljednji Ispraćaj će biti idući tjedan u rodnome Krvavcu kod Metkovića.

U Australiji je danas preminuo vlč. Stjepan Gnječ (1936), svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, koji je posljednjih 39 godina života pastoralno djelovao u HKM Geelong . Posljednji Ispraćaj će biti idući tjedan u rodnome Krvavcu kod Metkovića.
Bogoslovni fakultet Gnječ je diplomirao u Zagrebu, a zaređen je svećenika u splitskoj katedrali Svetog Duje 1963. Bio je župnik u župi Ravča-Kljenak-Kokorići kod Vrgorca, pa u župi Ruda kod Sinja; obje župe u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. Nakon 10 godina službe u Hrvatskoj, od 1973. do 2012. bio je u hrvatskoj inozemnoj pastvi u Australiji dušobrižnik i voditelj HKM Geelong, i to u gradovima Geelongu, Ballaratu, Milduri…
Kao veliki zaljubljenik u svoju domovinu, jezik i baštinu, cijeli svoj život vlč. Gnječ sakupljao je narodno blago, zapisivao narodne poslovice, molitve, priče i pjesme, ostavivši nekoliko svojih knjiga u zalog budućim hrvatskim naraštajima.
U Geelongu je u veljači 2013. u župnoj crkvi Holly family vlč. Stjepan Gnječ proslavio je svoj zlatomisnički jubilej tj. pedeset godina da je zaređen za svećenika. Proslavu ovoga zlatnog jubileja vlč. Gnječa organizirala su sva tri kluba iz Geelonga, čime su iskazali svoje poštovanje i ljubav prema dragome zlatomisniku.