HKUPD „Matoš“ u Plavni organizira osmu po redu manifestaciju pokladnih običaja – Tuta. Manifestacija započinje u pokladnu nedjelju, 15. veljače, svetom misom u župnoj crkvi Sv. Jakova. Misi će nazočiti lipe tute obučene u narodno ruho, koje će nakon mise prošetati središtem sela

HKUPD „Matoš“ u Plavni organizira od 15. do 17. veljače osmu po redu manifestaciju pokladnih običaja – Tuta. Manifestacija započinje u pokladnu nedjelju, 15. veljače, svetom misom u 9,30 sati u župnoj crkvi Sv. Jakova. Svetoj misi će nazočiti lipe tute obučene u narodno ruho, koje će nakon mise prošetati središtem sela.
U ponedjeljak, 16. veljače, u 12,00 sati dječja povorka kostimiranih tuta – male tute, prošetat će ulicama Plavne. Za djecu će se toga dana navečer organizirati maskenbal i druženje.
U utorak, 17. veljače, u 12,00 sati krenut će uz pjesmu i svirku iz središta sela skupina gadnih tuta, koja će obići ulice mjesta.
Navečer će u mjesnom Vatrogasnom domu biti priređena večera, druženje i zabava, koja će trajati do ponoći, kada, pokapanjem bege(ša), završava pokladno vrijeme, a započinje korizma.
(ZKVH)