U organizaciji HKUPD Matoš, u Plavni će se održati deveta po redu manifestacija pokladnih običaja – Tuta Manifestacija započinje u pokladnu nedjelju svetom misom u župnoj crkvi sv. Jakova. Svetoj misi nazočit će lipe tute obučene u narodnu nošnju, koje će nakon mise prošetati središtem sela.

U organizaciji HKUPD Matoš, u Plavni će se od 7. do 9. veljače 2016. godine održati deveta po redu manifestacija pokladnih običaja – Tuta. Manifestacija započinje u pokladnu nedjelju, 7. veljače, svetom misom u 9,30 u župnoj crkvi sv. Jakova. Svetoj misi nazočit će lipe tute obučene u narodnu nošnju, koje će nakon mise prošetati središtem sela.
U ponedjeljak, 8. veljače, u 12 sati dječja povorka tuta – male tute prošetat će ulicama Plavne. Za djecu će se toga dana navečer organizirati maskenbal i druženje.
U utorak, 9. veljače, u 12 sati krenut će uz pjesmu i svirku iz središta sela skupina gadnih tuta, koja će obići ulice mjesta. Navečer će u Vatrogasnom domu biti priređena večera, druženje i zabava uz bačke tamburaše. Zabava će trajati do 24 sata, kada, pokapanjem bege(ša), završava pokladno vrijeme, a započinje korizma. (www.zkvh.org.rs)

VIDEO