Program proslave započinje Lodama koje će tradicionalno s lođe Katedrale izgovoriti ovogodišnji Mali admiral Bokeljske mornarice Antonio Grandisđ

Svečanom svetom misom na blagdan Karika započele su u Kotoru ovogodišnje Tripundanske svečanosti. Program proslave započinje 27. siječnja u podne, kad će tradicionalno s lođe Katedrale LODE izgovoriti ovogodišnji Mali admiral Bokeljske mornarice Antonio Grandis. Potom će 30. i 31.siječnja i 1.veljače uslijediti Trodnevnica. Drugoga veljače blagdan Kandelore (Svijećnice) – u 10 sati sveta misa i blagoslov svijeća, a u 18 sati svečani prijenos relikvija, večernja i kađenje moći. Svečane svete mise u 10 i 18 sati održat će se 3. veljače.

Vanjska proslava sv. Tripuna započinje 4. veljače u 18 sati koncert klape „Sv. Juraj“ Hrvatske ratne mornarice – Split u katedrali Sv. Tripuna. Idući dan u 9.30 sati bit će doček podružnica Bokeljske mornarice iz Herceg Novog i Tivta pred glavnim gradskim vratima. U 10 sati će se plesati Kolo Bokeljske mornarice u čast sv. Tripuna, a u 10:30 sati će pontifikalnu svetu misu služiti mons. Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u Crnoj Gori. Nakon sv. mise uslijedit će svečana procesija kotorskim ulicama. Dvanaestoga veljače, nakon svečane mise u 11 sati, u podne se spušta zastava i završavaju svečanosti.
(Radio DUX)