Jubileji su proslavljeni uz sudjelovanje više od dvije i pol tisuće hrvatskih vjernika, a za svečani ugođaj pobrinuli su se i zborovi mladih iz Linza i Welsa te hrvatska violinistica Ana Mariacher

Misnim slavljem koje je u katedrali u Linzu 5. lipnja predvodio biskup Linza dr. Manfred Scheuer proslavljen je trostruki jubilej Hrvatske katoličke misije u Linzu: 70 godina početka dušobrižništva za Hrvate u Gornjoj Austriji, 50 godina organizirane dušobrižničke skrbi i 40 godina vođenja dušobrižništva po franjevcima Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.
Slavlju je nazočio i dr. Tomislav Markić, ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, dr. Laszlo Vencser, nacionalni direktor za strance u Austriji pri Austrijskoj biskupskoj konferenciji, fra Ilija Vrdoljak, provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, fra Zlatko Papac, prvi franjevac-dušobrižnik u Gornjoj Austriji te desetak drugih svećenika.
Na početku mise sve je pozdravio voditelj misije fra Antun Hajmiler, a uz njega za hrvatske vjernike skrbi i fra Vjekoslav Lazić. Jubileji su proslavljeni uz sudjelovanje više od dvije i pol tisuće hrvatskih vjernika, a za svečani ugođaj pobrinuli su se i zborovi mladih iz Linza i Welsa te hrvatska violinistica Ana Mariacher.
(IKA)