Ravnateljica Narodnog muzeja donirala je knjižnici „Ljudevit Gaj“ iz Donje Lastve vrijedne naslove, uglavnom iz povijesti i kulture grada Trogira, što predstavlja lijepu gestu i nastavak suradnje između grada Trogira i hrvatske manjinske zajednice u Crnoj Gori

U Trogiru je 17. veljače održan drugi susret pripadnike hrvatske zajednice u Crnoj Gori, predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimira Dekovića i predsjednika Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“ Adrijana Vuksanovića te domaćina, dogradonačelnika Trogira Radovana Slade Šilovića i ravnateljice Narodnog muzeja Trogira dr. sc. Fani Celio Cega. Naime, povod je uspješno realiziran završni projekt Hrvatske krovne zajednice o Josipu Slade Šiloviću i njegovom djelu u Crnoj Gori, koji je podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.
Tom prigodom, ravnateljica Narodnog muzeja donirala je knjižnici „Ljudevit Gaj“ iz Donje Lastve vrijedne naslove, uglavnom iz povijesti i kulture grada Trogira, što predstavlja lijepu gestu i nastavak suradnje između grada Trogira i hrvatske manjinske zajednice u Crnoj Gori.
Zahvaljujući Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, kao i ovom projektu Hrvatske krovne zajednice, dr. sc. Fani Celio Cega donirala je Hrvatskoj krovnoj zajednici CD s još uvijek u Crnoj Gori neobjavljenim nacrtima Josipa Slade Šilovića, priznatog arhitekta.

Fotogalerija