Godišnji skup hrvatskih svećenika, đakona, pastoralnih suradnica i suradnika iz zapadne Europe organizirao je Hrvatski dušobrižnički ured iz Frankfurta na Majni

“Sakramenti i pastoral obitelji” – tema je godišnjega pastoralnog skupa hrvatskih svećenika, đakona, pastoralnih suradnica i suradnika iz zapadne Europe, koji se održao od 10. do 13. listopada u Kući za daljnjeg usavršavanja Nadbiskupije Bamberg u Vierzenheiligenu kod Bamberga, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni. Drugoga dana skupa predavanje o pastoralnoj pripremi na brak održao je prof. dr. Alojzije Čondić s KBF-a u Splitu. U popodnevnom dijelu skupa predavanje pod nazivom “Zašto ići na misu?” održao je prof. dr. Ante Mateljan s KBF-a u Splitu. Uslijedilo je pokorničko bogoslužbe i misa. U utorak, 11. listopada u popodnevnim satima dr. Čondić je održao dva predavanja. Misno slavlje toga dana predvodio je i propovijedao predsjednik Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu, pomoćni sarajevski biskup mons. dr. Pero Sudar, u zajedništvu s fra Slavkom Antunovićem (HKM Ludwigshafen) i dr. don Rudijem Palošem (HKM Bamberg).

U večernjim je satima održan duhovno-kulturni program. Zbor sastavljen od sudionica i sudionika skupa “Ad hoc” pod vodstvom dr. fra Šimuna Šite Ćorića izveo je nekoliko duhovnih skladbi. Predstavljen je i 17. po redu zbornik “Vjera, psihologija i zdravlje”, s prošlogodišnjeg skupa održanog u Kaštel Štafiliću u Hrvatskoj. O zborniku je govorio dr. Ćorić, a dr. Adolf Polegubić predstavio knjigu Valentina Ćorića, te zbirku otpjevnih psalama fra Stipice Grgata. Nekoliko je riječi rečeno i o knjigama dr. o. Vjekoslava Lasića “Zbivanja oteta zaboravu” i Davora Zovka “Viteštvo danas”.
(IKA)