Na početku večeri nazočne je pozdravio novoizabrani predsjednik Društva Mario Brguljan. Ove godine Povelja HGD-a pripala je Miri Buconić, bivšoj županici Dubrovačko-neretvanske županije i Branku Lukovcu, prvom veleposlaniku Crne Gore u Republici Hrvatskoj

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore, 6. veljače, je svim posjetiteljima hotela „Splendid“ priredio još jedan Tripundanski bal za pamćenje.
Na početku večeri nazočne je pozdravio novoizabrani predsjednik Društva Mario Brguljan, koji se osvrnuo na rad društva. Ove godine Povelja HGD-a je pripala Miri Buconić, bivšoj županici Dubrovačko-neretvanske županije, kao i Branku Lukovcu, prvom veleposlaniku Crne Gore u Republici Hrvatskoj.
Povelja je dokaz potpore Društvu i doprinos u razvoju prijateljskih odnosa između Hrvatske i Crne Gore. Gospođa Buconić je izrazila izuzetnu zahvalnost te se osvrnula na suradnju Društva i grada Dubrovnika.
U glazbenom dijelu večeri nastupila je klapa „Incanto“ iz Kotora, klapa „Kumpanji“ iz Blata na Korčuli i Vokalno-instrumentalni sastav „Tri kvarta“ iz Kotora.
Sabrija Vulić, voditelj programa, izrazio je zahvalnost svima koji su svojim donacijama omogućili održavanje ove nezaboravne večeri.
Među nazočnima koji su uveličali Ttipundanski bal bili su i: Zvonimir Deković, predsjednik HNV-a, Pavle Goranović, ministar kulture; izaslanik premijera Đukanovića, Hrvoje Vuković, konzul RH u Kotoru; Aleksandar Dender, predsjednik Zajednice Talijana i predsjednik Bokeljske mornarice Kotor; Ivo Škanata, predsjednik Hrvatske bratovštine Bokeljske mornarice 809 Zagreb; djelatnici Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore; Mileva Pejaković Vujošević, direktorica Pomorskog muzeja Crne Gore; Mirko Vičević, bivši predsjednik Društva, kao i mnogi drugi.

Fotogalerija