Na svečanostima u Kotoru nastupio je župni pjevački zbor “Sveti Mihovil” iz Murtera, sa istoimenog otoka. Ove godine svečanosti su nazočili ravnatelj HMI Marin Knezović i predsjednik UO Matice Ivo Jelušić sa suradnicima

Kotor je 3.veljače slavio Svetog Tripuna, zaštitnika grada i Kotorske biskupije po 1204.put. Po tradiciji, na glavnim gradskim vratima formiran je odred Bokeljske mornarice, izvršena je smotra mornara uz raport viceadmiralu Iliji Radoviću. U pratnji gradskih glazbi Kotora i Tivta odred je odigrao kolo Bokeljske mornarice ispred katedrale Sv. Trupuna , nakon čega je služena sveta misa. Misno slavlje je predvodio nadbiskup barski monsinjor Zef Gaši.
Nakon misnog slavlja uslijedila je procesija ulicama drevnog Kotora. U procesiji je sudjelovalo mnoštvo vjernika, redovnica, redovnika, brojnih hodočasnika iz regije, građana Kotora i Boke kotorske koji su došli odati počast sv. Tripunu, zaštiniku grada Kotora i biskupije.
Na svečanostima u Kotoru nastupio je župni pjevački zbor “Sveti Mihovil” iz Murtera, sa istoimenog otoka. Ove godine svečanosti su nazočili ravnatelj HMI Marin Knezović i predsjednik UO Matice Ivo Jelušić sa suradnicima.
Tripundanske svečanosti završavaju u nedjelju, 10. veljače spuštanjem zastave sveca sa katedrale.

Kako je bilo u Kotoru pogledajte u fotogaleriji.