Plaketu HGD-a za potporu radu Društva za ovu godinu Vičević je uručio Milevi Pejaković Vujošević , direktorici Pomorskog muzeja Kotor i Božu Vodopiji, bivšem gk Republike Hrvatske u Crnoj Gori

U hotelu „Splendid“ u Bečićima 8. veljače održana je tradicionalna Tripundanska večer u organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore. Program je vodio Sabrija Vulić, a započela je nastupom ženske klape Incanto iz Kotora. Nakon njih zapjevala je klapa Vela Luka s Korčule, a glazbeni sastavi Tri kvarta i Lungo mare atmosferu su učinili nezaboravnom.
Predsjednik Hrvatskog građanskog društva Mirko Vičević pozdravio je nazočne te se osvrnuo i na proteklu godinu koja je za HGD bila izuzetno uspješna, kao i na projekte koje je HGD napravilo na afirmaciji hrvatskog identiteta i na jačanju neraskidivih veza između Crne Gore i Hrvatske. Iskazao je ponos i radost što je predsjednik RH Josipović odlikovao članove HGD-a Nikolu Bukilicu i Daria Musića Redom Ante Starčevića za osobni doprinos u uspostavi i izgradnji suverene Hrvatske države, te promociji vanjsko-političkih interesa Republike Hrvatske u Crnoj Gori.
Plaketu HGD-a za potporu radu Društva za ovu godinu Vičević je uručio Milevi Pejaković Vujošević , direktorici Pomorskog muzeja Kotor i Božu Vodopiji, bivšem gk Republike Hrvatske u Crnoj Gori.
Među nazočnima su bili i ministrica u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, zastupnica u Parlamentu Crne Gore Ljerka Dragičević, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, predsjednik Općine Kotor dr. Aleksandar Stjepčević, predsjednik SO Kotor Nikola Bukilica, Aida Batarelo, zamjenica gradonačelnika grada Splita, Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije Crne Gore, Roko Tomić, direktor Zračne luke Dubrovnik, Maja Mozara, voditeljica podružnice Matice iseljenika Dubrovnik, kao i mnogi drugi iz političkog i javnog života.
(Radio Dux)