Proslava je započela zahvalama (Lodama), koje je Mali admiral Diego Bortul (izdanak obitelj Martinis iz Tivta) uputio sv. Tripunu, u svakom trenutku pokazujući da je svjestan časti koja mu je ukazana, a sve na ponos svoje obitelji i bokeljske zajednice

Veliki blagdan, male, ali odlučne i čvrste zajednice Bokelja okupljene oko Hrvatske bratovštine Bokeljska mornarica 809 Rijeka i ove godine je 6. veljače upriličio veliku i dostojnu proslavu sv. Tripuna u Rijeci. Tradicionalno misno slavlje održano je u crkvi Uznesenja Blažene Djevice na nebo (kod Kosog tornja).
Proslava sv. Tripuna u Rijeci put je tradicije Bokelja koje već više od 7 desetljeća u Rijeci čuvao naslijeđe svojih pradjedova.
Svetu nisu predvodio je župnik Mario Tomljanović, a spomenuo i poslanicu kotorskog biskupa Ilije Janjića upućenu Bokeljima. Zadovoljstvo je bilo čuti i himnu sv. Tripunu koju je prilikom ulaska u crkvu otpjevao Crkveni zbor Assunta.
Odred Hrvatske bratovštine Bokeljska mornarica 809 Rijeka, 12 mornara, otplesao Kolo sv. Tripunu uz Gradsku glazbu Trsat.

Fotogalerija