Svečano misno slavlje na hrvatskom i njemačkom jeziku u tom je povodu u crkvi Sv. Mihaela u Poingu predvodio porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša u zajedništvu s dušobrižnikom u Poingu fra Božom Ančićem, župnikom HKŽ München fra Borisom Čarićem, njemačkim župnikom vlč. Michaelom Holznerom, župnikom župe Ulice u BiH fra Antom Tomasom i vlč. Antom Kutlešom

Hrvati katolici iz Poinga proslavili su 27. lipnja 30 godina otkako slave misna slavlja na hrvatskom jeziku u tom njemačkom mjestu nadomak Münchena, a dijelom su Hrvatske katoličke župe (HKŽ) u Münchenu. Svečano misno slavlje na hrvatskom i njemačkom jeziku u tom je povodu u crkvi Sv. Mihaela u Poingu predvodio porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša u zajedništvu s dušobrižnikom u Poingu fra Božom Ančićem, župnikom HKŽ München fra Borisom Čarićem, njemačkim župnikom vlč. Michaelom Holznerom, župnikom župe Ulice u BiH fra Antom Tomasom i vlč. Antom Kutlešom.
Na kraju misnog slavlja čestitku hrvatskoj zajednici u povodu 30. obljetnice uputio je njemački župnik vlč. Holzner te je zahvalio na suradnji, a prigodnu riječ uputio je i o. Čarić. Misno slavlje uveličao je zbor i orkestar HKŽ Münchenu pod vodstvom s. Nikoline Bilić.
Misna slavlja na hrvatskom jeziku počela su se u Poingu slaviti 1985. u vrijeme voditelja Hrvatske katoličke misije München fra Joze Zrnčića, a od velike pomoći pri organiziranju je bio Ivo Sadrić i njegova obitelj.
Slavlje je nastavljeno u dvorani župe sv. Mihaela u Poingu. Slavlju se priključio i prelat Josef Obermaier, koji je u nadbiskupiji München i Freising odgovoran za dušobrižništvo katolika drugih materinskih jezika, migraciju i integraciju. Večer prije, 26. lipnja Ivo i Ruža Sadrić priredili su svečano primanje za mons. Kutlešu i uzvanike u svom hotelu „Poinger Hof“ u Poingu. Uz mons. Kutlešu na svečanosti su bili konzul GKRH iz Münchena Ivan Bulaja, gk BiH iz Münchena Viktorija Ketelhut, i o. Čarić, o. Ančić, gradonačelnik Poreča Štifanić s obitelji, gradonačelnik Poniga Albert Hingerl, bivši gradonačelnik Poinga Lauterbach i drugi, a za glazbeni ugođaj pobrinula se limena glazba iz Geltinga pod vodstvom Güntera Schullera.

Tekst i fotografije: Adolf Polegubić