Na tribini Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“ u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore „Zašto smo prisiljeni napuštati Hrvatsku“, posvećenoj hrvatskom iseljeništvu, gostovat će Tuga Tarle

Tribina Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“ u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore „Zašto smo prisiljeni napuštati Hrvatsku“ održat će se u subotu, 27. rujna u 19,30 sati u crkvi Svetoga Duha u Kotoru, a posvećena je hrvatskom iseljeništvu.
Predavanje će održati profesorica Tuga Tarle, profesionalna diplomatkinja i promotorica hrvatske kulture u svijetu.

Tuga Tarle 18 godina bila je profesionalna diplomatkinja i promotor hrvatske kulture u svijetu (Čile, Španjolska, Australija, Slovačka). Budući društveno angažirana kao publicistkinja i književnica, inicirala je i vodila zakladu za skrb o djeci žrtvama rata, Dora (1991. – 1996.). Pokretač je i prva predsjednica Hrvatske humanitarne mreže te povjerenica podružnice SDLSN-a pri MVEP-u (2008. – 2012.). Osnovala je Hrvatsko-španjolsko društvo prijateljstva u Madridu (2001.) te Diplomatski klub zamjenika veleposlanika u Bratislavi (2011.), vodila (1992. – 1995.) i odnedavna ponovno vodi političku tribinu KIC-a Kuda ideš, Hrvatska, a u studenome 2013. pokrenula je novu udrugu za promidžbu hrvatske kulture i identiteta pod nazivom udruga OS. Majka je četvoro djece i baka šestoro unučadi.

Bibliografija: knjiga eseja: Hrvatska – Australija/Novi Zeland, povijesne i kulturne veze, DHK, 2000. Zagreb
Culturacomomercanciaenla era de globalizacion, esej, Culturaeuropea, Navarra, 2001.
Revija Most, DHK, objavila više prikaza o književnicima hrvatskog porijekla u Čileu
Croacia – comolaquieropresentar al mundo, esej, RevistaCroacia, Santiago de Chile2007.
Plesne kritike,(eseji o plesu), Međunarodni centar ITI, Zagreb,2009.
Sidrenje duše Hrvatske, referat na konferenciji o hrvatskom identitetu, Matica hrvatska 2009.
Ariadnina nit, 2011., DHK – Ogranak Rijeka zbirka kratkih pripovijetki
O krvniku i žrtvi, studija o pitanju oprosta, književna revija Marulić 2011.
Hrvatski iseljenički duhopis, zbirka eseja, kritika, pisama i prijedloga, Zagreb, 20013.
Surađivala u mnogobrojnim tiskanim i elektroničkim medijima s više od 500 objavljenih priloga (Prolog, Oko, Književna republika, 3. Program Radija, Most, Marulić, časopis Matica, Sušačka revija i dr.)
(Radio Dux)