Na tribini će predstaviti Pjesmaricu Ane Katarine Zrinski te nakladničku djelatnost Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu. Sudjelovat će akademik Josip Bratulić, Ivan Pranjić i Lidija Bajuk, a vodit će je Stjepan Blažetin

Ogranak Matice hrvatske u Pečuhu, Znanstveni zavod Hrvata u Mađarskoj i Generalni konzulat Republike Hrvatske u Pečuhu pozivaju na književnu tribinu koja će se održati 30. listopada, s početkom u 17 sati, u Hrvatskom klubu August Šenoa. Sudjeluju: akademik Josip Bratulić, Ivan Pranjić, prof. i Lidija Bajuk, prof. Promociji će nazočiti i predsjednik Matice hrvatske, akademik Stjepan Damjanović a vodit će je Stjepan Blažetin.

Na tribini će predstaviti Pjesmaricu Ane Katarine Zrinski te nakladničku djelatnost Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu.
Riječ je jednom od najvrjednijih literarnih djela hrvatske književnosti 18. stoljeća, čiji je rukopis pronašao i od zaborava sačuvao poznati sakupljač narodnoga blaga i „lutajući reporter“ Gerhard Ledić. Našavši prvu koricu knjige s potpisom Ane Katarine Zrinski, Ledić se uputio tim tragom i pronašao cijeli rukopis kojeg je 1991. godine darovao Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. U povodu 340. obljetnice smrti Ane Katarine Zrinski rukopis pjesmarice je prepisao i za tisak priredio akademik Josip Bratulić, a izdana je u nakladi Matice hrvatske.
Pjesmarica Ane Katarine Zrinski govori o jednom burnom povijesnom vremenu, te obitelji Zrinskih i Frankopana čija je sudbina neraskidivo vezana uz patnje i stradanja hrvatskog naroda, ali i o unutarnjem doživljaju i intimi pjesnikinje Ane Katarine Zrinski.