Tri novopokrenuta fonda su: Školarinski fond Louise Birt sa svotom od 25,000 USD te Školarinski fond Vincenta i Helen Maljevec sa svotom od 10,000 USD i Školarinski fond Ignac i Lucille Stiglich sa svotom od 10,000 USD

Školarinska zaklada Hrvatske bratske zajednice nedavno je obogaćena filantropskim darovima triju hrvatskih obitelji koje su joj darovale znatnu svotu novca. Tri novopokrenuta fonda su: Školarinski fond Louise Birt sa svotom od 25,000 USD te Školarinski fond Vincenta i Helen Maljevec sa svotom od 10,000 USD i Školarinski fond Ignac i Lucille Stiglich sa svotom od 10,000 USD.
S ova tri samostalna fonda Školarinska zaklada Hrvatske bratske zajednice sada ima 91 pojedinačni fond. To je velika čast i ponos za program koji je bio pokrenut daleke 1958. godine.
Louise Birt fond službeno je osnovan u kolovozu 2015. godine s uloženom svotom od 25,000 USD. Louise Birt iz Kanzas Cityja, Missouri a članica je odsjeka 35 HBZ-a u Kanzas Cityju. Rođena je u obitelji Janka i Ljube Mihelić u selu Velika Paka u blizini Ribnika, pokraj Karlovca u Hrvatskoj. Dosada je pomagala i podupirala mnoge hrvatske humanitarne programe i akcije. Također, veliki je promicatelj Nacionalne federacije američkih Hrvata. Ova dugogodišnja prijateljica počasne hrvatske konzulice u Kanzas Cityju dr. Judy Vogelsang uvijek se ponosila svojim hrvatskim porijeklom i sudjelovala je u mnogim poduhvatima za dobrobit našeg naroda ovdje i u domovini Hrvatskoj. Zalagala se za promicanje i očuvanje hrvatske kulturne baštine.
Fond Vincenta i Helen Maljevec osnovan je sa svotom od 10,000 USD u prosincu 2015. godine. Pokojni Vincent i Helen Maljevec bili su dugogodišnji članovi odsjeka 535 u Midlandu, PA. Vincent je rođen u mjestu Bridgewater a Helen u Midlandu. Vincent je rođen 1928. u obitelji Margaret Pavlinich Maljevec. Kao samoobrazovani čovjek od svoje je najranije mladosti, i cijeloga života, radio razne poslove. Američku vojsku služio je u Njemačkoj. Uvijek se volio baviti mehanikom i najviše je volio raditi na automobilima. Poslije vojnog službovanja, radio je u tvornici Westinghouse u Vanportu, PA. U slobodno vrijeme vozio je školski autobus. Vince je bio neizmjerno je bio ponosan na svoja dva sina. Umro je 2014. godine. Helen je rođena u obitelji Stjepana i Rose Kasunich 1931. u Midlandu, PA. Bila je članica župe St. Blaise u Midlandu a kasnije župe sv. Petra i Pavla u Beaveru. Uvijek je dobrovoljno radila na crkvenim priredbama i rado se bavila vrtlarstvom i uzgajanjem cvijeća. Radila je kao pomoćnica medicinske sestre sve do umirovljenja. Umrla je 2013. godine. Njezin i suprugov otac su oba rođena u bivšoj Jugoslaviji, a u Ameriku su došli davnih 1900 -ih nastanivši se u kotaru Beaver. Kao što je to bio slučaj sa mnogim našim hrvatskim doseljenicima, i oni su došli trbuhom za kruhom. Njihove majke bile su hrvatskog porijekla i bile su rođene u Sjedinjenim Državama. Vincent i Helen su cijelog života teško radili kako bi im sinovi mogli pohađati katoličku školu a kasnije i višu školu. Bili su zahvalni na školarinskoj stipendiji koju su dobili za sina Josepha od školarinskog fonda Hrvatske bratske zajednice. Ta pomoć mu je dobro došla na Sveučilištu Penn State. Njihova želja je bila osnovati školarinski fond kod HBZ- kako bi druga djeca, mladi članovi Zajednice dobila pomoć za školovanje. Njihovi sinovi, osobito sada pokojni Vincent Jr. bio je aktivan u mjesnom Hrvatskom domu i lokalnim hrvatskim društvima. Preminuo je 1987. godine.
Lucille Stiglich rođena je 1912. u obitelji Nikole i Mary Berzac koji su živjeli u Clarksburgu, West Virginia. Bila je vrijedna supruga i majka sinovima Stephenu i Nicholasu. Umrla je 2005. godine.
Zajednica se spomenutima zahvaljuje na uspostavi nadasve vrijednih školarinskih fondova od kojih će najveću korist imati naši mladi članovi, studenti Hrvatske bratske zajednice. Velika je radost i čast njihova imena pridodati listi mnogih članova koji su do sada osnovali svoje fondove kod Hrvatske bratske zajednice za školovanje naših mladih.
(Zajedničar)